Семінар-нарада «Актуальні проблеми та розвиток судової психологічної експертизи»

Спеціалісти Кіровоградського НДЕКЦ постійно вдосконалюють свої знання і навички долучаючись до різноманітних наукових і спеціалізованих заходів різних форматів. Так, 31 травня 2018 року судовий експерт з мистецтвознавчих та психологічних видів досліджень Горобець Анна Олександрівна прийняла участь у роботі семінар-наради з працівниками регіональних підрозділів Експертної служби МВС України на тему «Актуальні проблеми та розвиток судової психологічної експертизи».

Даний захід проходив на базі Вінницького НДЕКЦ МВС.

До роботи семінару були залучені не лише працівники Експертної служби МВС, а також і спеціалісти у галузі психіатрії, наркології, лінгвістики та юриспруденції. Такий широкий склад учасників, що є фахівцями у різних галузях науки, дозволив розглянути не лише загальні питання розвитку судової психологічної експертизи, а й докладно вивчити проблему меж компетенції судового експерта при проведенні комплексних експертиз. Також були розглянуті правові та психологічні аспекти судової психологічної експертизи у справах стосовно фізіологічного афекту, особливості комунікативної взаємодії учасників слідчих дій із застосуванням відеозапису.

У ході заходу були прийняті рішення спрямовані на подальше підтримання тісної міжвідомчої співпраці спеціалістів у розробці спільних науково-дослідних робіт та досліджень у галузі психології, які дозволять більш ефективно вирішувати завдання судової психологічної експертизи.