СПІЛЬНІ НАВЧАННЯ ЕКСПЕРТІВ З ІНСПЕКТОРАМИ-КРИМІНАЛІСТАМИ ГУНП

Важливе місце у повсякденній роботі Кіровоградського НДЕКЦ МВС приділяється підтриманню тісної співпраці із структурними підрозділами Національної поліції, оскільки завдяки належній взаємодії з цими підрозділами можливо досягти високих результатів у розкритті та розслідуванні кримінальних правопорушень.

У рамках реалізації планових заходів щодо підвищення професійної майстерності працівників НДЕКЦ та ГУНП, 13 червня 2018 року на базі слідчого управління ГУНП в Кіровоградській області були проведені чергові  навчання з інспекторами-криміналістами підпорядкованих підрозділів Національної поліції в області. Цього разу основною тематикою проведення занять стало вивчення встановленого порядку вилучення та упакування об’єктів під час документування злочинів у сфері обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів та прекурсорів та інших злочинів проти здоров’я  населення.

На даному заході із конструктивною доповіддю перед присутніми виступив завідувач сектору дослідження наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів та прекурсорів Затуливітер О.І., який розповів про основні правила вилучення наркотичних засобів, а також детально зупинився на особливостях пакування шприців з голками та речовин рослинного походження. Також під час занять було розглянуто питання щодо якості фотографування на місці події, фіксації слідів злочину та вилучення речових доказів.

Застосування таких форм спілкування експертів з працівниками  поліції без сумніву приносить велику користь та позитивно впливає на можливості вишукання нових інноваційних методів профілактики правопорушень та запобігання злочинності.