Кіровоградський НДЕКЦ приймає майбутніх правознавців

10 травня цього року на пізнавальну екскурсію до Кіровоградського НДЕКЦ завітали учні 10-Б класу Комунального закладу «Навчально-виховного комплексу загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів № 34 – економіко-правового ліцею «Сучасник» – дитячо-юнацького центру Кіровоградської міської ради Кіровоградської області», що навчаються за профілем «правознавство».

 

Цей захід було проведено в межах розширення співпраці експертно-криміналістичного центру з навчальними закладами нашого міста, що готують спеціалістів в галузі правознавства та суміжних дисциплін. Подібна співпраця має на меті не тільки підвищити популяризацію роботи нашого центру, але і цілком конкретні завдання, наприклад сприяння якісній підготовці майбутніх правовиків.

Екскурсанти традиційно відвідали різні відділи і лабораторії НДЕКЦ, ознайомились з матеріальною базою та плідно поспілкувались з працівниками центру. Особливу увагу студентів привернули специфічній особливості почеркознавчої експертизи, правильне трактування її результатів. При відвідуванні сектору досліджень зброї, студентам було продемонстровано зразки холодної зброї, при цьому особливу увагу було зосереджено на ознаках за якими дані предмети відносяться до холодної зброї. В рамках проведення екскурсії значна увага приділялась правовим аспектам використання результатів експертних досліджень при роботі слідчих органів, оскільки дане питання на пряму пов’язане з майбутньою професією відвідувачів.

Безумовно, при відвідуванні Кіровоградського НДЕКЦ МВС України школярі-правознавці отримали чималий багаж специфічних знань, які допоможуть їм в майбутньому стати кваліфікованими спеціалістами, а згодом будуть застосовані при їх професійній діяльності.