Кіровоградські експерти взяли участь у військово-патріотичному святі

20 серпня поточного року експерти вибухотехнічного підрозділу Кіровоградського НДЕКЦ МВС України взяли участь у військово-патріотичному святі, яке проходило на Фортечних валах у Кропивницькому. Даний захід був організований Центром оперативно-тактичної підготовки “Цитадель” та федерацією військово-спортивного хортингу України “Хортинг Патріот”.

Розпочався захід із показових виступів з хортингу, а згодом серед заявлених команд-двійок розпочалось змагання. Кожна команда відтворювала екіпіровку певних військових формувань і вступала у двобій із суперниками. Аби все було безпечно, спортсмени змагались на спеціально огородженій території, а спостерігати за боями можна було на відео.

Родинам, які прийшли недільного ранку на захід запропонували познайомитись із виставкою сучасного озброєння та середньовічних латів. Присутніх запросили спробувати себе у стрільбі з луку, тирі, пострибати на батуті чи випробувати свої сили у гімнастиці на пілоні чи полотнах.

Експерти Кіровоградського НДЕКЦ МВС України ознайомили  відвідувачів із різновидами промислових та саморобних вибухових пристроїв, розповіли про основні правила поводження при виявленні вибухонебезпечних предметів.

Кропивничани та гості міста були у захваті від побаченого та висловлювали щирі слова подяки організаторам заходу за його реалістичність та видовищність розіграних баталій.