Працівники Кіровоградського НДЕКЦ МВС провели екскурсію для учнів Спеціалізованої загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 14 м. Кропивницького

За ініціативи керівництва Кіровоградського НДЕКЦ МВС 25 травня поточного року для учнів 9-Б класу Спеціалізованої загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 14 було проведено пізнавально-ознайомчу екскурсію. Головна мета даного заходу полягала у тому, щоб змістовно розповісти школярам про специфіку роботи структурних підрозділів НДЕКЦ, важливість та значимість роботи судового експерта.

Учням продемонстрували новітнє спеціалізоване обладнання, що використовують фахівці експертного підрозділу у своїй повсякденній роботі. Юнаки та дівчата відвідали хімічну, біологічну та дактилоскопічну лабораторії. Уважно спостерігали та цікавились роботою газового хроматографу, ціанокрилових камер, комп’ютерних програмних продуктів по дослідженню документів тощо.

У ході екскурсії досвідчені експерти Кіровоградського НДЕКЦ розповіли школярам про негативні наслідки вживання алкоголю та наркотиків, а також про першочергові дії у разі виявлення вибухонебезпечних предметів. Учні були у захваті від розповідей експертів та від продемонстрованих колекцій вогнепальної зброї та вибухових пристроїв, задавали багато запитань, цікавились за яких умов можна стати судовим експертом.

По завершенню захоплюючої екскурсії школярі подякували за теплий прийом та за надану можливість побачити нелегкі але такі цікаві трудові будні судових експертів Експертної служби МВС.

Такі заходи є дуже корисними для підростаючого покоління, адже, дуже важливо, щоб останні були обізнані про особливості роботи за багатьма сучасними професіями та зробили правильний вибір при обиранні своєї майбутньої професії.