ВИХОВАНЦІ КРОПИВНИЦЬКОЇ БІЗНЕС-ШКОЛИ В ГОСТЯХ У ЕКСПЕРТІВ

З метою розширення кругозору та ознайомлення підростаючого покоління з професією судового експерта 06 та 08 червня 2018 року  досвідчені фахівці Кіровоградського НДЕКЦ МВС провели 2 пізнавальні екскурсії для вихованців Громадської організації «Дитяча бізнес-школа» (м. Кропивницький).

У ході даних заходів діти ознайомились з особливостями експертної роботи. Експерти-криміналісти показали відвідувачам зразки штатної вогнепальної зброї, а також розповіли про особливості виявлення та дослідження слідів рук,  взуття та знарядь зламу. Експерти-хіміки  провели виховну бесіду з учнями школи про шкідливі наслідки паління, вживання алкоголю та наркотичних речовин.

Найбільшу увагу було приділено ознайомленню дітей та підлітків з роботою вибухотехнічного підрозділу. Учням продемонстрували зразки  колекції вибухових пристроїв,  що звичайно викликало справжній захват у маленьких відвідувачів, особливо серед хлопчаків.

Звичайно, простим оглядом справа не завершилась, екскурсантам пощастило потримати в руках окремі зразки муляжів вибухотехнічної колекції, а також особисто прийняти участь у показовому дослідженні відбитків пальців рук.

По завершенні екскурсії діти щиро подякували співробітникам Кіровоградського НДЕКЦ МВС за насичену пізнавальну екскурсію, а також за надану  можливість «майже відчути себе у ролі справжнього експерта».