Висновок експерта автотехніка сприяв закриттю Апеляційним судом справи відносно вдови Героя АТО

15 листопада 2017 року в Кропивницькому сталася дорожньо-транспортна пригода за участі легковика «Geely» під керуванням вдови Героя АТО Ірини Матвієнко та автомобіля швидкої допомоги.

На проїзній частині вулиці Михайлівській водій швидкої завчасно не подав сигнал повороту вліво та здійснюючи поворот з правого ряду, врізався у правий бік автомобіля «Geely», який рухався у лівій полосі в попутному напрямку.

Районним судом міста Кропивницького було ухвалено рішення про  притягнення громадянки Матвієнко до адміністративної відповідальності за вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 124 КупАП.

Враховуючи висновки проведеної експертами автотехніками Кіровоградського НДЕКЦ МВС судової автотехнічної експертизи, за матеріалами даної дорожньо-транспортної пригоди, Апеляційним судом Кіровоградського області було прийнято рішення про закриття справи відносно вдови Героя АТО Ірини Матвієнко у зв’язку з відсутністю в її діях складу адміністративного правопорушення. Вказане рішення було прийнято після ретельного заслуховування у суді пояснень всіх учасників ДТП, свідків події, ознайомлення з висновком експерта та після допиту експерта автотехніка НДЕКЦ, який зазначив, що обгін, здійснений громадянкою Матвієнко на цій частині дороги, не суперечить вимогам Правил дорожнього руху України.

Так, завдяки професійним діям працівників експертного підрозділу були отримані обґрунтовані підстави для прийняття судом остаточного законного рішення по визначенню вини учасників вищезазначеної дорожньо-транспортної пригоди.