Виїзні заняття експертів Кіровоградського НДЕКЦ МВС з поліцейськими територіальних підрозділів ГУНП в області

17 та 20 серпня поточного року завідувач сектору дактилоскопічних видів досліджень та обліків Кіровоградського НДЕКЦ МВС Антоненко Володимир Олександрович та судовий експерт цього ж сектору Мазуркевич Юрій Станіславович прийняли участь у чергових кущових заняттях

з поліцейськими територіальних органів поліції, на яких були ретельно розглянуті питання щодо особливостей використання криміналістичних обліків у розкритті та розслідуванні кримінальних правопорушень.

Увагу присутніх було акцентовано на основних принципах функціонування криміналістичних обліків та їхню спрямовнність на  ідентифікацію об’єктів, установлення єдиного джерела походження, визначення причетності до вчинення злочину підозрюваних осіб та як результат –  забезпечення всебічного, повного, об’єктивного розслідування злочину.

Досвідченими фахівцями експертного підрозіділу було наглядно продемонстровано учасникам занять деякі сучасні методи виявлення слідової інформації, а також розглянуті особливості дослідження об’єктів, які направляються на експертні дослідження. Також з поліцейськими територіальних підрозділів ГУНП в області були проведено тренінг по вивченню прийомів дактилоскопіюванню живих осіб та трупів.

Поліцейські приймали активну участь в обговорені проблемних питань та висловили побажанння пробовжити практику проведення спільних занять та круглих столів за участю досвідчених фахівців Кіровоградського НДЕКЦ МВС.