Студенти-іноземці в гостях у експертів

У рамках практичної реалізації договору про наукову співпрацю  між Кіровоградським НДЕКЦ МВС та Донецьким національним медичним університетом 28.11.2018 проведено пізнавально-ознайомчу екскурсію для студентів першокурсників.

Експерт сектору біологічних досліджень Михальска Т.В. ознайомила майбутніх медиків з особливостями проведення досліджень слідів крові,   волосся людини  та тварини. Завідувач відділу дослідження матеріалів, речовин та виробів Павленко Ю.Л., продемонстрував гостям лабораторне обладнання за допомогою якого проводяться дослідження наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів та прекурсорів. Під час екскурсії студенти ознайомились з особливостям ведення дактилоскопічних обліків, сучасними методами виявлення та вилучення криміналістично значущої інформації.

Завідувач сектору технічних досліджень документів та почерку Ткаченко І. С.  ознайомила відвідувачів із сучасними методами експертних досліджень документів і почерку.

Слід зазначити, що деякі екскурсанти приємно здивували експертів НДЕКЦ  своєю ерудованістю та обізнаністю в експертній галузі, зокрема студенти з Ізраїлю під час ознайомлення з зразками зброї та вибухонебезпечних предметів, показали досить непогані знання з питань  військового озброєння та підривної справи .

В цілому захід як завжди пройшов у дуже дружній та діловій атмосфері, що дозволило студентам отримати максимальну користь від участі в екскурсії.