Візит представників Консультативної місії ЄС до Кіровоградського НДЕКЦ МВС України

Працівники Кіровоградського НДЕКЦ МВС України протягом травня поточного року взяли участь у тренінгу для експертів криміналістів в рамках проекту Консультативної місії Європейського союзу з реформування сектору цивільної безпеки щодо підвищення ефективності кримінальних досліджень, що проводився представниками міжрегіональної поліції м. Менхенгладбах (Німеччина). Саме в ході тренінгу, виявилось, що німецькі колеги мають бажання ближче познайомитись з досвідом роботи експертно-криміналістичного центру. Саме з цією метою голову місії Ульріха Болтена, керівника відділу криміналістів поліції міста Менхенгладбаха було запрошено на невеличку ознайомчу екскурсію до стін Кіровоградського НДЕКЦ МВС України.

В межах візиту до центру представник місії Європейського союзу зустрівся з керівниками структурних підрозділів НДЕКЦ та особисто з директором Бабієм Максимом Валентиновичем, а також ознайомився з роботою лабораторного комплексу центру. Зокрема, гостю показали обладнання та устаткування за допомогою якого проводяться експертизи та колекцію зброї і вибухонебезпечних предметів. Звичайно, все це викликало велику цікавість співробітника німецьких правоохоронних органів, оскільки, таким чином він зміг більш ґрунтовно ознайомитись з особливостями роботи українських експертів, що безумовно буде сприяти кращому розумінню її специфіки. До того ж отримана гостем інформація цілком може бути корисною при проведені тренінгів.

Загалом, зустріч пройшла у дружній та доброзичливій атмосфері. Ульріх Болтен не тільки цікавився роботою наших експертів, але і сам ділився досвідом, розповідав як ті чи інші складні питання вирішуються у нього на батьківщині. Тому звичайно, даний візит був обопільно корисний для обох сторін, оскільки він сприяв подальшому ознайомленню співробітників Кіровоградського НДЕКЦ з передовим досвідом європейських експертів криміналістів та високими стандартами їх роботи. І хоча візит представника німецької міжрегіональної поліції проходив у неформальній обстановці можна впевнено сказати, що вона в повній мірі була використана для зміцнення професійних міжнародних зв’язків.