ЕКСПЕРТАМИ ВСТАНОВЛЕНО ПЕРВИННИЙ НОМЕР КУЗОВА АВТОМОБІЛЯ «AUDI А4»

Влітку поточного року під час перевірки працівниками поліції автомобіля  AUDI A-4, червоного кольору, під керуванням гр. С., було виявлено відсутність номера кузова у свідоцтві про реєстрацію транспортного засобі, а також на вузлах і агрегатах останнього. У ході подальшої перевірки було виявлено невідповідність технічних характеристик автомобіля (колір, тип пального, об’єм двигуна) AUDI A-4 з інформацією наявною у відповідних базах МВС, а також зазначеною у наявному свідоцтві про реєстрацію транспортного засобу.

Відповідно до ухвали слідчого судді  Бобринецького районного суду Кіровоградської області затриманий автомобіль було направлено на судову трасологічну експертизу, яку проводила старший судовий експерт сектору криміналістичного дослідження транспортних засобів і реєстраційних документів, що їх супроводжують відділу автотехнічних досліджень та криміналістичного дослідження транспортних засобів Кіровоградського НДЕКЦ МВС Довгаль Світлана Володимирівна.

За результатами проведеної експертизи експерту вдалось встановити, що ідентифікаційний номер кузова наданого на дослідження транспортного засобу AUDI A-4 піддавався зміні, шляхом заварювання знаків первинного маркування номера кузова. Завдяки перевірці по інформаційно-довідковим базам наявних на даному автомобілі номерних позначень вдалось встановити – який ідентифікаційний номер кузова було нанесено на даний автомобіль заводом-виробником.

Експерти сектору криміналістичного дослідження транспортних засобів і реєстраційних документів, що їх супроводжують у кожному територіальному сервісному центрі можуть якісно перевірити транспортний засіб та документ, що його супроводжує. Завдяки кропіткій роботі експертів НДЕКЦ десятки автовласників змогли себе завчасно вберегти від купівлі транспортних засобів із зміненими ідентифікаційними номерами або підробленими реєстраційними документами.  Фахівці Експертної служби МВС – Ваші надійні партнери !