Сприяння експертів-трасологів у розкритті тяжкого злочину

04.08.2019 біля одного з будинків, що розташований у смт. Смоліне, Маловисківського району, Кіровоградської області було виявлено труп громадянина К з тілесними пошкодженнями. Під час проведення огляду квартири потерпілого у будинку, по вищевказаній вулиці працівниками ГУНП в Кіровоградській області з внутрішньої поверхні вхідних дверей до квартири, було виявлено та вилучено слід низу підошви взуття.

У рамках порушеного кримінального провадження, органами досудового розслідування до Кіровоградського НДЕКЦ МВС було направлено виявлений слід низу підошви взуття та кросівки світло-коричневого кольору, вилучені у підозрюваного у скоєнні даного кримінального правопорушення громадянина Д для проведення судової трасологічної експертизи за експертною спеціальністю 4.1 «Дослідження слідів людини та слідів тварини».

Під час проведення експертного дослідження вилученого сліду низу підошви взуття завідувачем сектору трасологічних досліджень Кіровоградського НДЕКЦ МВС було встановлено, що слід низу взуття, вилучений з внутрішньої поверхні вхідних дверей до квартири потерпілого громадянина К залишений підошвою кросівка на праву ногу, що належить підозрюваному у скоєнні злочину громадянину Д.

Таким чином, завдяки професійним діям завідувача сектору трасологічних досліджень було здобуто беззаперечні докази, що мають важливе значення для розслідування та розкриття вищевказаного злочину.