Лекція для учнів ЗОШ № 2 м. Кропивницького

14 листопада поточного року до учнів 5го класу Комунального закладу «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 2 Кіровоградської міської ради Кіровоградської області» для проведення тематичної лекції «Особливості ідентифікації особи за слідами пальців рук» завітали представники Кіровоградського НДЕКЦ МВС.

Зокрема, завідувач сектору тарсологічних досліджень відділу криміналістичних видів досліджень Кіровоградського НДЕКЦ МВС Ярослав Вишневий розповів учням про криміналістичне значення слідів папілярних візерунків, пояснивши їх види і властивості. Також розповів, що практика розслідування кримінальних правопорушень використовує у доказуванні відбитки пальців рук і долонь, які на місці події залишають злочинці. При цьому забезпечується стовідсотковий рівень індивідуальної ідентифікації особи.

Учні не були лише пасивними слухачами, а навпаки задавали багато уточнюючих питань на які отримували професійні відповіді. Також, всі бажаючі могли змогу власноруч взяти участь у справжньому дактилоскопічному досліджені та разом з експертом оцінити його результати.

Учні дякували співробітникам Кіровоградського НДЕКЦ і висловлювали сподівання, що ця цікава зустріч не остання.