Експерти проводять профілактичні заходи щодо розповсюдження наркоманії серед молоді

Розповсюдження наркоманії серед підлітків і молоді стало одним з найбільш актуальних викликів для сучасного українського суспільства. І на жаль ця проблема досягла таких загрозливих масштабів, що вже не може бути вирішена лише установами та структурами у сферу діяльності яких вона входить. Тому, до боротьби з цією загрозою повинні залучатися всі сили, починаючи від батьків і освітніх закладів і закінчуючи спеціалізованими установами.

Кіровоградський НДЕКЦ МВС, також не стоїть осторонь питання запобігання розповсюдженню наркоманії серед молодого покоління і постійно організовує самі різноманітні заходи спрямовані на боротьбу з цим злом.

Так, в межах цієї роботи 29 листопада поточного року проведено чергове заняття зі школярами по даному питанню. Цього разу старший судовий експерт сектору досліджень наркотичних засобів, психотропних речовин їх аналогів та прекурсорів відділу досліджень матеріалів, речовин і виробів Кіровоградського НДЕКЦ МВС Коротков Ігор Миколайович завітав до учнів 9-го класу комунального закладу «Навчально-виховне об’єднання «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 24 – центр дитячої та юнацької творчості «Оберіг» Кіровоградської міської ради Кіровоградської області.

Звісно аудиторія була обрана не випадково, оскільки, як показують дослідження, приблизно саме в цьому віці підлітки найчастіше вперше пробують вживати алкоголь та наркотичні речовини. І тому саме для них інформація про шкоду від вживання алкоголю та небезпеки наркоманії є найбільш актуальною.

В ході заняття, спеціаліст Центру не тільки розповів дітям про жахливі наслідки вживання наркотиків, а й показав наочність, що дуже дохідливо їх демонструвала. При цьому, особлива увага зверталась на висвітлення механізмів формування залежності та особливості впливу на організм різних видів наркотиків. Крім цього учні мали змогу дізнатися про те, як досліджують наркотичні речовини в лабораторії НДЕКЦ, про види аналізів і обладнання, що використовується.

Таким чином, учні отримали багато корисної інформації, яку досить складно засвоїти з інших джерел. І безумовно, вона їх зацікавила, оскільки зрозуміло, що принаймні деякі з них вже так чи інакше стикалися з наркотиками та мають про них певне уявлення. Дуже важливо, що тепер вони дізналися про ці речовини не від друзів та однолітків, а від фахівця що добре знає до чого насправді призводить наркотична залежність.