Сприяння експертів НДЕКЦ у розкритті хабарництва

Досудовим розслідуванням було встановлено, що у жовтні 2019 року громадянин А. шляхом вимагання неправомірної вигоди за неперешкоджання роботі по перевезенню пасажирів на автобусному маршруті вимагав від громадянина Б. грошові кошти у сумі 10 000 грн.

В результаті проведених слідчих (розшукових) дій після одержання громадянином А. грошових коштів останнього було затримано працівниками поліції. Під час проведення слідчих дій у громадянина А. було вилучено предмет неправомірної вигоди – гроші в сумі 10 000 грн. та належну йому сумку сірого кольору.

Вилучені грошові купюри помічені спеціальною хімічною речовиною та сумку сірого кольору, належну громадянину А. було направлено до Кіровоградського НДЕКЦ МВС для проведення дослідження спеціальних хімічних речовин. В результаті проведення судової експертизи завідувачем сектору досліджень наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів та прекурсорів відділу ДМРВ Кіровоградського НДЕКЦ МВС було виявлено наявність на досліджуваних банкнотах та на зовнішніх і внутрішніх поверхнях сумки сірого кольору нашарувань спеціальної хімічної речовини – люмінофору.

Таким чином, внаслідок належної взаємодії працівників поліції з експертами НДЕКЦ було здобуто вагомі докази, що підтверджували причетність затриманого громадянина А. до скоєння кримінального правопорушення.