Допомога експертів у розкритті крадіжки мотоцикла

У січні 2020 року невідома особа проникла на територію приватного домоволодіння у с. Первомайськ, Маловисківського району, Кіровоградської області, де незаконно заволоділа мотоциклом марки «КМЗ Днепр-11».

Слідчо-оперативною групою Маловисківського ВП ГУНП в Кіровоградській області під час огляду домоволодіння підозрюваного   у скоєні даного злочину громадянина В., в с. Первомайськ, Маловисківського району, було виявлено  та вилучено запчастини до мотоцикла. 25 січня 2020 року слідчим Маловисківського ВП ГУНП в Кіровоградській області спільно з інспектором-криміналістом ГУНП в області було виявлено та вилучено з поверхонь  вилучених запчастин до мотоцикла 2 сліди рук.

У рамках порушеного кримінального провадження 27 січня 2020 року  слідчим СВ Маловисківського ВП ГУНП в Кіровоградській області до Кіровоградського НДЕКЦ МВС було направлено 2 сліди рук вилучені із запчастин до мотоцикла та дактилоскопічну карту заповнену на ім’я громадянина В. для проведення судово – трасологічної експертизи за експертною спеціальністю 4.6 «Дактилоскопічні дослідження».

В результаті проведеної дактилоскопічної експертизи, фахівцям  Кіровоградського НДЕКЦ МВС вдалось встановити, що 2 сліди пальців рук  вилучених з поверхонь викрадених запчастин до мотоцикла залишені громадянином В., який обґрунтовано підозрювався у скоєнні даного злочину.

Таким чином, завдяки професійній взаємодії експертів Кіровоградського НДЕКЦ МВС з працівниками поліції ГУНП в Кіровоградській області було здобуто беззаперечні докази щодо причетності громадянина В. до вчинення  вказаного злочину.