Відбувся науково-практичних семінар за участю представників НДЕКЦ та працівників Кропивницького районного відділу поліції

З метою покращення взаємодії підрозділів ГУНП в Кіровоградській області та Кіровоградського НДЕКЦ МВС керівництвом цих установ було прийнято спільне рішення щодо проведення низки науково-практичних семінарів. Особливістю їх є те, що вони будуть проходити на базі територіальних відділів ГУНП в Кіровоградській області. Це дозволяє залучити до навчання значну кількість особового складу підрозділу, охопити більш ширший спектр проблем тощо.

Одним із перших таких заходів став науково-практичний семінар, який відбувся 12.03.2020 на базі Кропивницького районного відділення поліції Кропивницького ВП ГУНП в Кіровоградській області.

Під час заходу із доповідями виступили представники Кіровоградського НДЕКЦ МВС:

Антоненко Володимир – завідувач сектору дактилоскопічних  досліджень відділу криміналістичних видів досліджень, тема доповіді  – «Порядок призначення та особливості проведення судових трасологічних експертиз за експертною спеціальністю 4.6. «Дактилоскопічні дослідження».

Ним було озвучено орієнтовний перелік питань, які виносяться на вирішення дактилоскопічної експертизи, найбільш проблемні випадки, що виникають під час дактилоскопіювання особи, надання об’єктів дослідження та зразків для порівняння.

Смоколіна Владислава – судовий експерт сектору будівельних, земельних досліджень та оціночної діяльності. Тема її доповіді  – «Особливості призначення та проведення будівельно-технічних, земельно-технічних, оціночно-будівельних та оціночно-земельних експертиз» викликала жвавий інтерес, адже в ній було озвучено низку важливих в технічному плані деталей, що стосуються призначення досліджень у зазначеній сфері.

Прошаченко Аркадій  – головний судовий експерт-вибухотехнік сектору вибухотехнічних та пожежотехнічних досліджень. Виступ цього доповідача супроводжувався найбільшою кількістю запитань, адже він торкнувся таких важливих питань як порядок призначення та особливості проведення судової пожежно-технічної та судової вибухово-технічної експертиз. Досвідчений фахівець послідовно відповідав на поставлені запитання, найбільшу увагу приділив дотриманню заходів безпеки на місці події та вилученню об’єктів.

Також ним було ще раз наголошено, що на сьогодні спеціалісти Кіровоградського НДЕКЦ МВС отримали відповідний допуск до проведення судової електротехнічної експертизи.

Учасники науково-практичного семінару отримали можливість не тільки задати запитання та обговорити проблеми, що стосувалися озвученої тематики, але й обмінятися контактами, що в кінцевому результаті повинно позитивно вплинути на стан взаємодії між підрозділами НПУ та Експертної служби МВС України.