У Новоукраїнському районі правоохоронці вилучили арсенал зброї та боєприпасів, вилучене передали на дослідження до Кіровоградського НДЕКЦ МВС

Про це йдеться у матеріалах Інтернет-видання «Без купюр» опублікованими на основі даних сектору комунікації поліції в області.

За словами начальника Новоукраїнського відділу поліції Ігоря Матвійчука, у ході діяльності правоохоронці отримали інформацію про те, що мешканець Новоукраїнського району можливо зберігає вдома заборонені предмети. У зв’язку з цим було розпочато кримінальне провадження та внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 263 («Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

7 березня поліцейські провели санкціонований обшук у домоволодінні 43-річного чоловіка.

У результаті вжитих заходів в одній із кімнат будинку правоохоронці знайшли та вилучили два револьвери, пістолет, 70 набоїв різного калібру, 88 капсулів, 4 затвори до рушниці, 1 пускач ракетниці на базі гвинтівки «Мосіна». Також дві мисливські рушниці, ракетницю на базі гвинтівки «Бердак», малокаліберну гвинтівку та порох.

Предмети направили на дослідження до Кіровоградського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України.

За такі дії особі загрожує покарання у вигляді позбавленням волі на строк до семи років. До того ж чоловік раніше вже був судимий за скоєння аналогічного злочину.