На базі Кіровоградського НДЕКЦ МВС було проведено круглий стіл «Поняття наукових досліджень та їх значення в професійній діяльності експерта»

4 червня 2020 року базі Кіровоградського НДЕКЦ МВС було проведено круглий стіл на тему «Поняття наукових досліджень та їх значення в професійній діяльності експерта», організований спільно з кафедрою менеджменту, економіки та туризму факультету менеджменту Льотної академії Національного авіаційного університету  (м. Кропивницький).

Головною метою заходу було обговорення поняття, сутності та принципів наукових методів дослідження, видів наукових публікацій, методики та організації наукових досліджень тощо а також їх значення в професійному зростанні експерта.

Слід зазначити, що цільовою аудиторією круглого столу були працівники відділу товарознавчих, гемологічних, економічних, будівельних, земельних досліджень та оціночної діяльності Центру.

Запрошення організаторів прийняли завідувач кафедри менеджменту, економіки та туризму факультету менеджменту Льотної академії Національного авіаційного університету доктор економічних наук, доцент Смутчак Зінаїда Василівна та доцент цієї ж кафедри кандидат економічних наук, доцент Ситник Оксана Юріївна.

Слід зазначити, що як із зазначеним навчальним закладом, так із кафедрою Кіровоградський НДЕКЦ МВС пов’язують давні та дружні стосунки, результатом яких є підписаний договір про співпрацю та різноманітні заходи. Зокрема, ми нещодавно повідомляли про активну участь представників Центру у Міжнародній науково-практичній конференції «Модернізація вітчизняної правової системи в умовах світової інтеграції» яка в режимі онлайн-трансляції була організована на базі Льотної академії Національного авіаційного університету (м. Кропивницький).

На початку вступне слово було надано провідному фахівцю з організації наукової роботи ВЗД Кіровоградського НДЕКЦ МВС кандидату юридичних наук, доценту Олександру Коломойцю, який виступив з доповіддю «Поняття та види наукових публікацій» а також поділився планами на майбутнє в сфері розвитку наукової діяльності в Центрі.

У подальшому із своїми промовами виступили запрошені, які поділилися як своїм власним досвідом перших кроків на науковій ниві, так і розповіли про поняття наукових досліджень, застосування наукових методів пізнання, особливості застосування та взаємозв’язок теоретичних знань у галузі економіки з практикою, використання емпіричних даних в наукових роботах тощо.

Під час круглого столу гості також відповіли на значну кількість запитань, що були пов’язані як з головною темою заходу, так і з своєю безпосередньою діяльністю.

Про те, що захід виявився цікавим для його учасників може свідчити тривале спілкування та обмін контактами вже після його офіційного завершення.

У підсумку було прийнято рішення про поглиблення співпраці, проведення спільних заходів та наукових досліджень.

І як завжди – по закінченню заходу – коротка, проте цікава та пізнавальна екскурсія для наших гостей по Центру, ознайомлення із специфікою діяльності та видами експертних досліджень.

Ми дякуємо нашим колегам за приділену увагу, надану можливість живого спілкування з науковцями і завжди раді бачити в себе!