Як працюють судові експерти на місці події

Хто викликає судових експертів на місце події, як вони туди потрапляють, як працюють, у якій послідовності і що вилучають, як запаковують вилучені об’єкти, як довго зберігаються  біологічні сліди – ці та багато інших запитань члени знімальної групи обласного телеканалу «UA Кропивницький»  – журналістка Ольга Проценко та оператор Руслан Фошка   задали працівникам Кіровоградського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України в переддень їхнього професійного свята – Дня судового експерта України, яке щорічно відзначається 4 липня.

Судові експерти вирішили, що краще буде не тільки розповісти, але й показати, як це робиться, а щоб це виглядало наглядніше – зімітували місце скоєння тяжкого злочину – вбивства дівчини поряд з одним із пляжів м. Кропивницька.

Ініціативна група настільки відповідально підійшла до поставленого завдання – підібрали реквізит, «речові докази», навіть свіжу кров придбали в м’ясному відділі місцевого ринку, що в сюжеті, який вийшов в програмі «Новини на суспільному» на обласному телебаченні а також в ефірі національного телеканалу «Суспільне», довелося ретушувати окремі кадри – настільки виглядало все реалістично!

Майже дві години тривали зйомки трихвилинного сюжету – як зізналася Ольга, при монтажу записів кожен вирізаний кадр заодно краяв і серце!

Хочемо подякувати за ініціативність, креативність та творчий підхід нашим колегам – учасникам зйомок – завідувачу сектору біологічних досліджень та обліку Сергію Вороні, завідувачу сектору дактилоскопічних видів досліджень та обліків Володимиру Антоненку, судовому експерту сектору біологічних досліджень та обліку Ірині Штанько, судовому експерту сектору трасологічних досліджень Вячеславу Прижигалінському і звичайно ж судовому експерту сектору будівельних, земельних досліджень та оціночної діяльності Владиславі Смоколіній, якій випала на долю найважча роль – саме їй довелося увесь час зйомок непорушно лежати «на місці кривавого вбивства», імітуючи жертву злочину!

Також хочемо подякувати за співпрацю тепер вже нашим друзям – Ользі та Руслану, сподіваємо на нові сюжети, нам є що їм показати і розказати.

Посилання на сюжет «Кропивницькі експерти-криміналісти показали, як збирають речові докази з місця злочину» в програмі «Новини на суспільному» на офіційному сайті обласного телеканалу а також на каналі в YouTube.