Публікація у фаховому виданні

Ми вже неодноразово торкалися теми нашої уваги до результатів наукових здобутків колег, тож не будемо повторюватися – просто скажемо, що будь-яка наукова публікація – це завжди визначна подія в житті колективу, яка заслуговує й медійного висвітлення.

Особливої цінності у таких випадках набувають публікації наукових статей. Це – вже досить серйозний вид наукового дослідження, який демонструє зрілість науковця, його здатність обрати і розробити проблемну тематику, вміння донести до наукової спільноти  та викласти отримані у дослідження результати.

Нещодавно вийшов з друку черговий номер науково-практичного журналу «Екологічні науки», де була опублікована стаття «Особливості стану компонентів прооксидантно-антиоксидантної системи в тканинах коренів» завідувача сектору біологічних досліджень та обліку Кіровоградського НДЕКЦ МВС Сергія Ворони.

Хочемо зазначити, що Сергій є одним із найактивніших членів нашого колективу – у своєму доробку має вже понад 15 наукових публікацій, у тому числі й за кордоном, постійно є ініціатором та організатором різноманітних заходів, які проводяться в нашому Центрі – від виїзних науково-практичних семінарів у відділеннях поліції області до зйомок телевізійних сюжетів, присвячених роботі судових експертів на місці події. А ще він тісно співпрацює з колективом кафедри біології та методики її викладання природничо-географічного факультету Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка, випускником якої є – приймає участь у наукових заходах, активно консультує студентів під час виконання ними навчальних та наукових робіт, що підтверджують числені наукові роботи, написані у співавторстві.

Тому ми хочемо щиро привітати Сергія з його черговим науковим здобутком, побажати йому не зупинятися на досягнутому, не збавляти обертів і вже акумулювати свої наукові напрацювання в дисертаційній роботі!