Коли досягаєш поставленої мети!

Багато з нас у своєму житті ставлять певні цілі – у когось вони глобальні, у когось – повсякденні, але коли людина досягає бажаної мети – це є знаковою подією. Звичайно, ця значимість багато в чому залежить від вагомості та труднощів, з якими доводиться стикатися на шляху до заповітної мрії, сили та часу, витрачених на її досягнення.

Сьогодні ми хочемо розповісти про свого колегу – Володимира Антоненка – завідувача сектору дактилоскопічних досліджень відділу криміналістичних видів досліджень Кіровоградського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України, який нещодавно під час змагань «Львів. Нова Пошта. Марафон 42,195 км» зумів подолати повну марафонську дистанцію – а це заповітні 42,195 км! Нажаль, карантинні заходи внесли свої корективи у форму проведення спортивного заходу, але сучасні засоби комунікації дозволяють це зробити навіть за таких несприятливих обставин – Володимир приймав участь online і його маршрут пролягав вулицями рідного міста.

Про своє захоплення Володимир розповідає так – бігом вирішив зайнятися близько п’яти років тому для схуднення (а за цей час Володимир схуд на 40 кг. !!!) – спочатку це були забіги в межах 1 км., потім затягнуло, перейшло в захоплення, познайомився із людьми, які бігають на довгі дистанції, а вже близько двох років тому – почав посилено тренуватися, зрозумів, що таке «пік форми», спеціальне харчування – загалом всі ці професійні «фішки», став приймати участь у різних змаганнях – як у рідному місті, так і в інших містах України.

Першу солідну дистанцію пробіг весною 2019 року – це була відстань у 10 км. Потім був напівмарафонський забіг, про який ми розповідали, ну а ось тепер – марафонська дистанція подолана!

Чи було важко? Ми думаємо, хто хоч раз в житті бігав хоч мінімальну дистанцію, той зможе оцінити складність марафонської дистанції. Розрахунок сил, витривалості, дихання, швидкості… Звичайно, без дисципліни, сили волі, самоорганізації, підготовки та тренувань цього не можливо зробити – за плечима  – 34 тижнів тренувань майже без вихідних (один день відпочинку на три тижня), 1837 тренувальних кілометрів!! Але, як стверджує Володимир, це коштувало ориманих емоцій – знати, що ти долучився до елітної когорти марафонців!

Тож хочемо привітати Володимира із таким важливим досягненням у його житті, побажати йому нових дистанцій, стартів та перемог, не зупинятися на досягнутому й надалі подавати всім нам приклад!

До заповітного фінішу залидилось декілька кроків!