Підведення підсумків річного етапу акції «Екологія починається з тебе»

26 лютого 2021 року в Кіровоградському науково-дослідному експертно-криміналістичному центрі МВС України було підведено підсумки річного етапу безстрокової акції «Екологія починається з тебе», про яку ми вам вже розповідали у своїх публікаціях. Результат участі колективу в акції – на фото – зібрано більш ніж 50 кг пластику!

Цінність цього заходу – не тільки в тому, що зібраний пластик не потрапить в нашу землю а буде з користю використаний повторно, і в певній допомозі волонтерам у їх діяльності (хоча для нас все це теж дуже важливо!). Вважаємо, що основне значення акції полягає в згуртованості колективу Центру, адже зрозуміло, що двом чи навіть п’яти особам неможливо за такий час зібрати скільки сировини. У процесі збору були задіяні всі – і сім’ї працівників Кіровоградського НДЕКЦ МВС, а хтось привозив пластикові кришечки з села від батьків, хтось згуртував своїх сусідів по під’їзду, хтось… можемо навести ще багато прикладів того, як збирався пластик, але думаємо – головне – бажання та усвідомлення того, що твоїм дітям і внукам жити на цій землі, дихати її повітрям та пити її воду. Саме з учасників таких акцій і формується та активна частина нашого суспілдьства, яка позбавлена байдужості і яка веде за собою всіх останніх.

Зібраний пластик було відвезено в приміщення громадського простору «KROP:hab» та передано Інні Колпак – директорові громадської організації «Серця матерів та ветеранів війни Кропивницького», з якою ми вже співпрацюємо багато років і сподіваємося на таке ж подальше плідне продовження нашого знайомства.

У минулому році, крім збору пластику, колектив Центру долучився й до збору використаних елементів живлення  – впевненні, що зовсім скоро у своїх публікаціях ми розповімо вам і про цей не менш важливий аспект нашої екологічної акції.

Закликаємо всіх бути не байдужими до питання збереження екології рідного краю і слідувати нашому прикладу та робити ось такі прості кроки, які не потребують якихось капіталовкладень, пристроїв чи спеціальних знань – а лише одного – бажання і розуміння ситуації – «якщо не я  – то хто?»!