Судові експерти-балісти сприяли розкриттю злочину

20.09.2019 до Гайворонської ЦРЛ Кіровоградської області з вогнепальним пораненням черевної порожнини був доставлений громадянин Л., мешканець Гайворонського району Кіровоградської області, де у наслідок отриманого тілесного ушкодження помер.

В результаті проведення відповідних оперативно-розшукових заходів  працівниками поліції було встановлено, що вищевказане вогнепальне поранення громадянин Л. ймовірно отримав під час сварки з громадянином О.

20.09.2019 слідчо-оперативною групою Гайворонського ВП на території КЗ «Гайворонська ЦРЛ», що знаходиться у м. Гайворон, було проведено ряд слідчих дій. Окрім того, у ході огляду працівниками поліції  автомобіля ВАЗ 2106, який належить підозрюваному О., було вилучено мисливську рушниця.

У рамках порушеного кримінального провадження слідчим СВ Гайворонського ВП ГУНП в Кіровоградській області до Кіровоградського НДЕКЦ МВС (далі – НДЕКЦ) були направлені гільза, вилучена під час огляду місця пригоди, а також та мисливська рушниця, вилучена з автомобіля, що належить підозрюваному О., для проведення експертизи зброї за експертними спеціальностями 3.1 «Балістичне дослідження вогнепальної зброї та бойових припасів до неї», 3.2 «Балістичне дослідження слідів зброї, слідів пострілу та ситуаційних обставин пострілу». В результаті проведеної експертизи зброї головному судовому експерту НДЕКЦ вдалось встановити, що надана на дослідження гільза, вилучена під час огляду місця події по факту вогнепального поранення громадянин Л., стріляна з рушниці вилученої з автомобіля, який належить підозрюваному О.

Таким чином, завдяки професійній взаємодії експертів Кіровоградського НДЕКЦ МВС з працівниками поліції було здобуто важливі обґрунтовані докази які сприятимуть оперативному розкриттю та розслідуванню даного злочину.